|
VVP Dědice (zejména bunkry)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
brigadyr KECAL ROKU
|
Zaslal: so listopad 21, 2009 15:54 Předmět: Podzimních 108 motokilometrů za bunkry |
|
|
Jako Pražák, záměrně jezdím na bunkry co nejdále od matičky Prahy, věda, že v jejím blízkém okolí toho moc není....až dnes
Zatímco naše velké autoškolácké motorky jsme už uložili k zimnímu spánku, resp.na nich provádíme tu větší tu menší údržbu, malou Yamahu YBR 125 jsem si minulý týden odvezl k sobě doml do garáže, aby nám v autoškole nezabírala místo.
Pohled z okna dnes ráno v 9 hodin mě přesvědčil o tom, že to s tím počasím není tak zlé a že by přece jenom stálo za hřích natočit ještě pár kilometrů, aby se holce trochu protáhla kolečka v převodovce a zavrněla si trochu ve vyšších otáčkách
V 11 hodin vyrážím z Břevnova po karlovarské přes Hostivice a Unhošť na Bratronice, kde na luxusním povrchu silnice 201 vytáčím dnes jen 100 km/h. V Bratronicích uhýbám na Dolní Bezděkov, kde se na chvíli zastavuji a dělám pár fotek u velmi atypické předválečné československé pevnůstky. Hádej, hádej hadači copak je to asi za objekt?
Pevnůstka je zabudována do náspu silnice Bratronice-Dolní Bezděkov a z obou stran postřeluje silnici a přilehlé planiny. Tím, že tvořila součást silnice, nebyla Němci za války odstřelena jako stovky dalších pevnůstek v okolí Prahy a dnes je vzorně udržována.
Po nezbytné fotodokumentaci valím přes Lhotu a Běleč na Nižbor, kde si na prázdných silnicích v křivoklátských lesích doprávám to potěšení ze zatáček. Z Nižbora jedu chvíli kolem Berounky a potkávám pár osamělých chopperistů, které také vylákalo podzimní slunko. V Hýskově to stáčím opět k severu na Chýňavu a chvíli zase dráždím holku ve stovce na silnici č.118. Těsně před Unhoští se vracím zpátky do křivoklátských lesů a ještě jendou vychutnávám zatáčky a dlouhé táhlé rovinky, abych se opět přes Bratronice, Unhošť a Hostivice vrátil zpátky domů. Stálo to za to: za tři hoďky 108 kiláčků a jsem spokojen já, moje betonová duše a samozřejmě i YBRka.
A co vy přátelé, kdypak jste byli navštívit vaše betonové miláčky ?
Komentář: |
|
Velikost: |
65.13 kB |
Zobrazeno: |
9861 krát |
|
|
57.31 kB |
9860 krát |
|
|
70.31 kB |
9859 krát |
|
_________________ O dobré opevnění se nikdy nebojuje, dobré opevnění se obchází. |
|
Návrat nahoru |
|
|
brigadyr KECAL ROKU
|
Zaslal: so listopad 21, 2009 15:55 Předmět: |
|
|
pokračování
|
63.88 kB |
9858 krát |
|
|
60.11 kB |
9857 krát |
|
|
61.47 kB |
9856 krát |
|
_________________ O dobré opevnění se nikdy nebojuje, dobré opevnění se obchází. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|