Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Selmice kecka
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 09:24 Předmět: Obecně o pixlích |
|
|
Možná by nebylo špatné napsat sem něco obecného o pixlích...
Tak na začátek dělení podle odolnosti:
I. odolnost - stěny mají tloušťku 50 cm
II. odolnost - má stěny tloušťky 100 cm
III. odolnost se objevuje v rozmezí 140 – 150 cm
IV. odolnost - má stěny tloušťky 200 cm
Můžeme taktéž rozeznat 3 velikosti průzorů.
Podle typu rozeznáváme:
• Velká pozorovatelna
• Strojovna
• Malá pozorovatelna
-levostranná
-pravostranná
(určuje se uvnitř objektu podle umístění vchodu při pohledu průzorem ven)
Dále ve VVP můžeme najít objekty, které nelze zařadit do žádné z těchto skupin.
Dle výzkumu Vaněčka, Táborského a Fice. _________________ "...už jdeš zase na ty řapíky?" "Ne, jdu na pixle." "Ty si neustále na mě vymýšlíš nová slova, abych ti nerozuměla, kam jdeš! Tak kam jdeš teda?" "Na bunkry." "Tak vidíš, že jsem to říkala!" |
|
Návrat nahoru |
|
|
martinur 1000. příspěvek
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 18:24 Předmět: Re: Obecně o pixlích |
|
|
Netuším přesně jaký je rozdíl mezi velkou a malou pozorovatelnou? Předpokládám, že podle výše uvedeného dělení objektů, je malá pozorovatelna s jednou místností a velká s více místnostmi.
Já rozeznávám nejméně pět typů (ne modifikací, těch je ještě více. Houby nepočítám) malých pozorovatelen.
Liší se velikostí objektu, rozměry průzoru a orientací vchodu-ze strany nebo z čela.
U velkých pozorovatelen se zatím kloním ke třem typům.
Mimochodem, zapomínáme na třetí "(asi)houbu" v okolí Hanácké louky.
Co je myšleno třemi typy (délkami) průzorů? U malých nebo velkých pozorovatelen?
S odolností je to opravdu složité, protože zejména podle typu pozorovatelen odolnost kolísá u jednotlivých stěn (např. čela, týlu a stropu) podle velikosti a určení objektu. Velmi záleží na jakém druhu cvičiště se objekt nachází. Na střelnicích pro výcvik s malými rážemi (dnešní TPC a plochy mimo VVP), přepokládám podle nálezů munice do 20 mm, jsou nejsilnější čelní a boční stěny. U objektů na dělostřelecké, tankové a letecké střelnici (dnešní tanková střelnice) jsou zpravidla nejsilnější čela a strop. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka starší kecal
|
Zaslal: čt únor 01, 2007 22:22 Předmět: dělení |
|
|
Vidím, že se nám tu rozpoutala odborná debata, což je velmi dobře, osobně se domnívám, že alespoň jako základ nám bude Kristinino rozdělení postačovat minimálně do té doby než bude důkladně změřená vetšina pixlí ze všech lokalit, na druhou starnu to jistě nebude dělení finální, jistě se ještě dočkáme mnohých překvapení také důležitá bude konfrontace s pixlemi z jiných výcvikových prostorů.
Naposledy upravil Jirka dne čt březen 27, 2008 18:04, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lekker kecka
|
Zaslal: út únor 06, 2007 11:25 Předmět: |
|
|
Já dělím objekty do 7 typů a le zásadně souhlasím ze Šelmou Možná by chtělo udělat nějake j jednotnej systém pro německý pixle Typy odolnosti nemám ale asi se pokusím vytvořit vlastní ale je to zajímavé poznatek |
|
Návrat nahoru |
|
|
Maynard kecal
Založen: 5.2.2007 Příspěvky: 274 Bydliště: Hanácké Jeruzalém
|
Zaslal: út únor 06, 2007 12:25 Předmět: Obecně o pixlích |
|
|
A co takhle nevymýšlet svoje vlastní odolnosti a pokusit se to ujednotit kompletně se vším všudy Miro? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lekker kecka
|
Zaslal: út únor 06, 2007 12:45 Předmět: |
|
|
Já sem nemyslel nový myslím si že ten Šelmin popis je inspirativní a vystihující Ono by toto vše chtělo zavést to do praxe.Aby jsme se jednoho krásného dne ujednotily. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Selmice kecka
|
Zaslal: út únor 06, 2007 13:12 Předmět: Re: Obecně o pixlích |
|
|
Maynard napsal: | A co takhle nevymýšlet svoje vlastní odolnosti a pokusit se to ujednotit kompletně se vším všudy Miro? |
Výborný nápad.... kdyby se mel vyhodnotit prispevek mesice tak bych pro Maynarduv ihned hlasovala!!! _________________ "...už jdeš zase na ty řapíky?" "Ne, jdu na pixle." "Ty si neustále na mě vymýšlíš nová slova, abych ti nerozuměla, kam jdeš! Tak kam jdeš teda?" "Na bunkry." "Tak vidíš, že jsem to říkala!" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lekker kecka
|
Zaslal: út únor 06, 2007 13:29 Předmět: Re: Obecně o pixlích |
|
|
Maynard napsal: | A co takhle nevymýšlet svoje vlastní odolnosti a pokusit se to ujednotit kompletně se vším všudy Miro? |
Častečně souhlasím,udělat jednotný hodnotící parametry a zavést jednotný systém Ale myslíte [/b]tobude jednoduchý vytvořit tak aby stím všichnisouhlasily. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka starší kecal
|
Zaslal: út únor 06, 2007 13:40 Předmět: systém |
|
|
vytvořit systém by bylo jistě velice záslužné, ale moje otázka zní: máme k tomu už potřebné informace a znalosti? protože vytvořit pracně systém a pak ho několikrát přepracovávat...?? vždyt jen tady na foru se těch osobních systémů ukázalo několik... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Maynard kecal
Založen: 5.2.2007 Příspěvky: 274 Bydliště: Hanácké Jeruzalém
|
Zaslal: út únor 06, 2007 14:20 Předmět: |
|
|
to Kri:-)
Zas mě tak nepřechvaluj, takovy moudro to nebylo
to all:
Myslím, že by se zatím dalo pracovat s tím, co každej má a až bude ta pravá chvíle (dostatek informací a znalostí), tak to všechno společně prodiskutovat a výsledky práce spojit dohromady. Výstupem toho by pak mohl být nějakej jednotnej systém. Co myslíte? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka starší kecal
|
Zaslal: út únor 06, 2007 14:25 Předmět: |
|
|
Maynard napsal: | to Kri:-)
Zas mě tak nepřechvaluj, takovy moudro to nebylo
to all:
Myslím, že by se zatím dalo pracovat s tím, co každej má a až bude ta pravá chvíle (dostatek informací a znalostí), tak to všechno společně prodiskutovat a výsledky práce spojit dohromady. Výstupem toho by pak mohl být nějakej jednotnej systém. Co myslíte? |
myslim že to ještě nebude tak jednoduché a rychle...
btw pošleš mi pls tvoje číslo na icq? |
|
Návrat nahoru |
|
|
houby hraničář přispěvatel
|
Zaslal: po únor 12, 2007 07:48 Předmět: Re: systém |
|
|
Jirka napsal: | vytvořit systém by bylo jistě velice záslužné, ale moje otázka zní: máme k tomu už potřebné informace a znalosti? protože vytvořit pracně systém a pak ho několikrát přepracovávat...?? vždyt jen tady na foru se těch osobních systémů ukázalo několik... |
Systém dělení uvedený nahoře na této stránce vychází z našich průzkumů cca 100 pixlí jak ve VVP, tak i mimo. Samozřejmě se nebráníme jakémukoliv upřesnění či doplnění podle dalšího průzkumu.
Při průzkumu se nám osvědčila praxe přeměřit opravdu všechno a pak doma v teple spekulovat, zda nám ty míry padnou do nějaké škatulky či zda se jedná o nový typ nebo atyp. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|