Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
brigadyr KECAL ROKU

|
Zaslal: st leden 23, 2008 14:24 Předmět: Zajímavé výřezy z protektorátní mapy |
|
|
Dostala se mi do rukou čistou náhodou poškozená stará mapa Protektorátu Čechy a Morava...nazvaná "Mapa des Protektorates Bohmen und Mahren mit Truppen-Ubungs-Platzen"...blíže neurčeného měřítka a stáří...
...na které byly zakresleny...resp.vymezeny hranice tehdejších vojenských výcvikových prostorů německé armády...a právě podle toho, kolik jich tam bylo zakresleno se dá poměrně přesně určit její stáří...a to nejpozději rok 1941...vzhledem k tomu že, zde nebyl zakreslen výcvikový prostor SS na Benešovsku...a možná se dá určit i přesnější datum a to z přibližné územní rozlohy jednotlivých prostorů....my totiž známe data uzemního rozšíření, resp.vystěhování příslušných obcí...
...tak kdo si tipne?
..přikládám patřičné výřezy... _________________ O dobré opevnění se nikdy nebojuje, dobré opevnění se obchází. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Maynard kecal

Založen: 5.2.2007 Příspěvky: 274 Bydliště: Hanácké Jeruzalém
|
Zaslal: st leden 23, 2008 14:43 Předmět: |
|
|
Hm, řekl bych tak jaro/léto 1941. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lekker kecka

|
Zaslal: st leden 23, 2008 15:03 Předmět: |
|
|
Maynard napsal: | Hm, řekl bych tak jaro/léto 1941. |
Podzim zima Ne asi to tak vypadá že je to někdy po 31.3. Zaujímavé je na tom to rozdělení okresů to ještě část patřila pod Prostějov. _________________ WHO DARES WINS!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ZCh kecal

|
Zaslal: čt leden 24, 2008 10:29 Předmět: |
|
|
Lekker napsal: | Zaujímavé je na tom to rozdělení okresů to ještě část patřila pod Prostějov. |
Ta část nám (=Prostějovákům) patřila ještě dlouho po válce.
Já to ještě pamatuji jako naše (ale kdy nám to Vyškov vzal, to si už přesně nevzpomenu) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lekker kecka

|
Zaslal: čt leden 24, 2008 11:15 Předmět: |
|
|
ZCh napsal: | Lekker napsal: | Zaujímavé je na tom to rozdělení okresů to ještě část patřila pod Prostějov. |
Ta část nám (=Prostějovákům) patřila ještě dlouho po válce.
Já to ještě pamatuji jako naše (ale kdy nám to Vyškov vzal, to si už přesně nevzpomenu) |
Toto náhodou já vím přesně okres Prostějov o toto území přišel ustanovením katastru Březina I. dne 1.7.1977 kdy došlo ke sloučení katastrů obcí mající pozemky ve VVP Dědice v jeden jediný katastr Březinu I o přibližné celkové výměře 158 000 hektarů. _________________ WHO DARES WINS!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|