Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Maynard kecal
Založen: 5.2.2007 Příspěvky: 274 Bydliště: Hanácké Jeruzalém
|
Zaslal: st březen 07, 2007 21:43 Předmět: |
|
|
to Martin Urbánek: Martine jak jsi přišel na to, že je to fotka z demolice Viktorky? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lekker kecka
|
Zaslal: čt březen 08, 2007 07:41 Předmět: Pojmenování objektů |
|
|
martinur napsal: | Plně souhlasím Domnívám se, že pojmenování objektů nemá prioritu, ale pojmenování tratí ano. Kvůli orientaci. Nemám obavu o názvy, protože jsou více či méně jasné. Jde jen o "přesnost" názvu. Jak bylo výše uvedeno, tak pojmenování bude vycházet z "místních zvyklostí". Jako například na takticko-pořadových cvičištích: "Červený domek" - jedna strojovna, "Srnčí vrch" nebo "Dubový les" - druhá strojovna. Podivice jsou myslím jasné, Němci to vyřešili za nás. Jen Rychtářov, Ruprechtov a Opatovice budou chtít pátrat To necháme na "místních" obyvatelích a predátorech |
Podivice jsou jasné,Rychtářov Opatovice,co jsem zatím viděl nemají německé názvy chybí jim jisté vnější znaky které objekt s názvem má i když mohu se mýlit, na tom by skutečně měli zapracovat predátoři ,a poučit nás.Jinak do toho tvého výčtu bych přidal iu strojovna pod Stříbrnou ta má též název ,ale není tak znám.
Němci za nás vyřešili 80% objektů ve VVP,díky jim |
|
Návrat nahoru |
|
|
brigadyr KECAL ROKU
|
Zaslal: po březen 12, 2007 08:41 Předmět: Pixle na Benesovsku 2 dil |
|
|
Opet vsechny zdravim, na nase stranky jsme pridali druhy clanek z pruzkumu pixli na Benesovsku - lokalita Kampfbahn III. Chleb. Clanek je umisten na http://www.brigadyr.ic.cz/vojenske_objekty/ss_cviciste_chleby/ss_cviciste_chleby.htm. Jakekoliv dotazy, namety a pripominky vitany. _________________ O dobré opevnění se nikdy nebojuje, dobré opevnění se obchází. |
|
Návrat nahoru |
|
|
martinur 1000. příspěvek
|
Zaslal: po březen 12, 2007 14:01 Předmět: |
|
|
Maynard napsal: | to Martin Urbánek: Martine jak jsi přišel na to, že je to fotka z demolice Viktorky? |
Ty fotografie jdou za sebou jako reportáž - před odstřelem a po odstřelu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lekker kecka
|
Zaslal: po březen 12, 2007 18:31 Předmět: |
|
|
martinur napsal: | Maynard napsal: | to Martin Urbánek: Martine jak jsi přišel na to, že je to fotka z demolice Viktorky? |
Ty fotografie jdou za sebou jako reportáž - před odstřelem a po odstřelu. |
škoda jen že nikdo nenafotil vlastní demolici Viktorky.Martine a Maynarde nevíte něco o takových fotkách??? |
|
Návrat nahoru |
|
|
martinur 1000. příspěvek
|
Zaslal: po březen 12, 2007 19:05 Předmět: |
|
|
Z fotek, které mi kolega dodal je patrné, že schody byly poškozené jen částečně dopady granátů, vidím tam 6 otvorů. Jinak jsou celkem zachovalé. i po odpálení sloupu. Demolice schodů byla asi další akce, nebo to bylo dílem dopadajících granátů po desítky let. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Maynard kecal
Založen: 5.2.2007 Příspěvky: 274 Bydliště: Hanácké Jeruzalém
|
Zaslal: po březen 12, 2007 23:21 Předmět: |
|
|
Zdravím Martine, ta fotka na badatelně není z demolice, je z konce 60 let a lidi, kteří sedí u obelisku, jsou civilisté, kteří neodolali a vyfotili se u tajemného objektu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lekker kecka
|
Zaslal: st březen 14, 2007 12:29 Předmět: Viktoria |
|
|
martinur napsal: | Z fotek, které mi kolega dodal je patrné, že schody byly poškozené jen částečně dopady granátů, vidím tam 6 otvorů. Jinak jsou celkem zachovalé. i po odpálení sloupu. Demolice schodů byla asi další akce, nebo to bylo dílem dopadajících granátů po desítky let. |
Demolice schodů byla nejspíše provedena naráz a to ne výbuchem granátů ale odstřelením,pomocí trhaviny.Z celého schodiště pak zůstall jen odpočívadlo které schody dělilo na 2 části.Já jsem zatím viděl fotky staré fotky s obeliskem. .Škoda jen že někdo nepopsal co bylo pod schody,hmm . |
|
Návrat nahoru |
|
|
martinur 1000. příspěvek
|
Zaslal: st březen 14, 2007 19:18 Předmět: Re: Viktoria |
|
|
Já na té fotce na Badatelně vidím uniformy a vozidlo GAZ-65. ve vojenkém provedení. Přesně zapadá do serie (kontury lidí a jejich počet), kterou mám. Najít majitele fotek bude asi chvíli trvat, zatím mám signál, že asi již nežije |
|
Návrat nahoru |
|
|
brigadyr KECAL ROKU
|
|
Návrat nahoru |
|
|
brigadyr KECAL ROKU
|
Zaslal: so květen 12, 2007 15:18 Předmět: "Zničený" objekt nalezen !!! |
|
|
Tak je na čase trochu revidovat stav pixlí na benešovsku - v lokalitě "Kampfbahn III" jsem se domníval, že objekt č.13 u obce Dunávice, byl zlikvidován při stavbě místního JZD a dokonce jsem zveřejnil fotku "melkého výkopu" - vážení kolegové, opak je pravdou objekt č.13 se zčistajasna objevil díky mému místnímu informátorovi uvnitř areálu a jak je vidět, kromě zazděného průzoru je celkem netknutý !!!! V současnosti čeká na bližší ohledání... _________________ O dobré opevnění se nikdy nebojuje, dobré opevnění se obchází. |
|
Návrat nahoru |
|
|
brigadyr KECAL ROKU
|
Zaslal: so květen 12, 2007 15:21 Předmět: |
|
|
a toto je foto "třináctky" - mohla by dostat krycí název "Znovuobjevená" _________________ O dobré opevnění se nikdy nebojuje, dobré opevnění se obchází. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|